CZEREŚNIE - smaczne owoce o właściwościach przeciwzapalnych
Zawierają: potas, fosfor, wapń, magnez, siarka, chlor, sód, cynk, mangan, żelazo, miedź, jod oraz witaminy C, A, PP oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6, B12). Są pyszne i bardzo zdrowe.
Właściwości lecznicze czereśni:
- przeciwzapalne,
- przeciwbólowe,
- antyreumatyczne,
- antyartretyczne,
- moczopędne,
- odtruwające,
- pobudzające wzrost cebulek włosowych,
- odmładzające tkanki,
- regulujące pracę wątroby i żołądka,
- uspokajające,
- usprawniające pracę gruczołów wydzielania wewnętrznego
Wskazania lecznicze:
- artretyzm,
- cukrzyca,
- demineralizacja organizmu,
- dolegliwości pęcherza moczowego,
- gościec,
- dolegliwości serca,
- kamienie moczowe,
- kamienie żółciowe,
- nadfermentacja jelitowa,
- miażdżyca,
- otyłość,
- opóźnienie wzrostu,
- reumatyzm,
- zaparcia,
- stałe uczucie zmęczenia
Informacje zamieszczone na stronie są przeznaczone wyłącznie do celów edukacyjnych i nie zastępują porady wykwalifikowanego pracownika służby zdrowia.
Źródła:
Apteka natury - Jadwiga Górnicka,
http://akademianatury.pl/naturalne-leczenie/zalety-zdrowotne-owocow/czeresnie-oczyszcza-odmlodza-odchudza.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz