CZEREŚNIE - smaczne owoce o właściwościach przeciwzapalnych
Zawierają: potas, fosfor, wapń, magnez, siarka, chlor, sód, cynk, mangan, żelazo, miedź, jod oraz witaminy C, A, PP oraz witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B6, B12). Są pyszne i bardzo zdrowe.
Właściwości lecznicze czereśni:
- przeciwzapalne,
 - przeciwbólowe,
 - antyreumatyczne,
 - antyartretyczne,
 - moczopędne,
 - odtruwające,
 - pobudzające wzrost cebulek włosowych,
 - odmładzające tkanki,
 - regulujące pracę wątroby i żołądka,
 - uspokajające,
 - usprawniające pracę gruczołów wydzielania wewnętrznego
 
Wskazania lecznicze:
- artretyzm,
 - cukrzyca,
 - demineralizacja organizmu,
 - dolegliwości pęcherza moczowego,
 - gościec,
 - dolegliwości serca,
 - kamienie moczowe,
 - kamienie żółciowe,
 - nadfermentacja jelitowa,
 - miażdżyca,
 - otyłość,
 - opóźnienie wzrostu,
 - reumatyzm,
 - zaparcia,
 - stałe uczucie zmęczenia
 
Informacje zamieszczone na stronie są przeznaczone wyłącznie do celów edukacyjnych i nie zastępują porady wykwalifikowanego pracownika służby zdrowia.
Źródła:
Apteka natury - Jadwiga Górnicka,
http://akademianatury.pl/naturalne-leczenie/zalety-zdrowotne-owocow/czeresnie-oczyszcza-odmlodza-odchudza.html

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz